Voi ati fost vreodata la Bingo?

Voi cand va ganditi la jocul de Bingo, care-i primul lucru care va invadeaza creierul?

Eu aveam o imagine in cap cu o mare de oameni, majoritatea batrani, care stau haotic la mese, toti cu capul intr-o foaie din fata lor si din cand in cand il mai auzi pe unu ca striga “Bingo”. Faza asta o vazusem in filme dar mai departe nu m-a interesat sa inteleg in ce consta de fapt jocul pentru ca m-am oprit la ideea ca e o chestie de oameni batrani.

Era sambata seara si Bucurestiul parea limitat la optiunile pe care le oferea pentru entertaining. Ne saturasem de filme, cafenele, biliard, bowling si alte cele. Asa ca un prieten din grup a zis “Hai la Bingo”. Prima mea reactie a fost ca mai bine merg acasa si ma culc dar n am zis nimic sa nu par necioplita.

“Bingo? Asta nu-i un joc pt oameni batrani?” am intrebat eu mai pe sestache.

“Nu, o sa ti placa, o sa vezi !”

Cu toata neincrederea am zis ok si am pornit spre acest “Bingo”.Pe drum mi s-a explicat despre ce-i vorba. Primesc o foaie cu numere random, cineva le striga, tot random si cine face primu “o linie” striga “linie” si apoi cine are toate numerele de pe foaie striga “bingo”. O descriere mai plictisitoare a jocului nu cred ca se putea si pe drum ma tot gandeam ce naiba e asa interesant sau distractiv la acest joc.

Am ajuns acolo la 22:07. Cand am intrat era o sala imensa, ca de cinema, plina ochi cu lume. Efectiv nu aveai unde sa arunci un ac. Erau oameni in varsta, intradevar, dar am fost surprinsa sa vad si extrem de multi tineri.

A durat vreo 10 min pana am prins o masa. Parea ca tot Bucurestiul se mutase la Bingo. Mesele erau rotunde si toate bagate unele intr-altele dar atmosfera era placuta presarata cu un zumzet continuu de voie buna. Ne-am asezat si imediat a venit un pusti la noi cu niste foi de hartie. Am aflat ulterior ca se numesc “cartoane”. Aceste cartoane contin 15 numere diferite si distribuite pe 3 linii orizontale de cate 5 numere fiecare si pe 9 coloane verticale in care pot fi 3, 2 sau 1 numar.

Pustiul intreaba cate vrem. Luam cate 3 cartoane fiecare. Un carton costa intre 2 si 5 lei. Am comandat intre timp si ceva de baut. Pustii se plimba prin sala si impart la toata lumea biletele astea pana cand toata lumea care vrea sa joace a primit. And then, let the games begin.

O doamna care statea in capat anunta la microfon numerele care se extrageau. Eu eram concentrata sa caut numarul ales pe trei bilete nestiind unde sa ma uit mai exact drept pentru care multe le-am si sarit. De aceea, v-as recomanda daca e prima data cand mergeti, sa nu jucati cu mai mult de 2 cartoane pe repriza. Dupa 12-16 numere s-a strigat linie. Fuck. Ok. Acum ma concentram pe tot patratelul. Pe la 60-67 deja se striga Bingo. Fuck. N-am castigat. Imediat a venit pustiul.

“Mai vreti bilete?”

“Mai da-ne.”

Si din nou. Si din nou. Concentrata si incordata pana la maxim, poate, poate strig si eu un Bingo, caci doar ma bazam pe norocul incepatorului, nu? Am fost la un moment dat super aproape, mai aveam nevoie de un numar sa strig Bingo, dar s-a strigat inaintea mea. Am pastrat biletul ca sa-mi tina noroc eventual. Si inca un bilet. Si inca 2, inca trei. Banii zburau, timpul si el. Ma uit la ceas era 1:27. Cand naiba a trecut atata timp? Totul se intampla asa repede ca nu ai timp sa iei o gura de aer, sa te dezmeticesti, sa mananci ceva. Asta e si scopul presupun. 3 ore mai tarziu si un milion jumate mai incolo ne-am dat batuti si am plecat sa mancam.

Una peste alta a fost o experienta amuzanta si cred ca o sa mai dau cat de curand pe acolo sa arunc cu banii munciti din greu in speranta ca voi striga si eu o data “Bingo” sa-mi indeplinesc fanteziile din filme. Va recomand tuturor sa incercati macar o data, sa vedeti despre ce e vorba si daca va plac.

Screen Shot 2018-02-18 at 5.51.48 PMScreen Shot 2018-02-18 at 5.51.59 PM

Weekend placut va doresc!

– O

fd9f0252acd9abb407124f85fe7f6cde


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s