Casatoria: un contract de asigurare ?

 

De ce au femeile impresia ca daca se casatoresc sunt asigurate. De ce il vad ca pe un task : “get married” checked. Gata l-am fraierit pe asta, acum trebuie sa ma suporte toata viata lui saracul, ghinion. Nu-i chiar asa. Ai auzit de divort? Casatoria nu-ti asigura nimic. Asa ca de ce se pune atata presiune pe ea. Ca sa fiu sincera singuru avantaj sunt banii facuti la nunta.

Stau 5-7 ani intr-o relatie cu un tip si tot asteapta vestea cea mare, clipa in care o va duce la un restaurant luxos cum n-a vazut in viata ei si o va cere de sotie. In momentul ala zice da si e cea mai fericita de pe Pamant. Si gandirea ei in momentul ala este “it was all worth it”. Pardon? Nu inteleg. Adica daca stateai cu un tip 7 ani si nu te cerea in casatorie ziceai “Ba ce pierdere de timp n-vam vazut asa ceva. Ma despart de asta ca el nu are ganduri serioase cu mine”. Mai femeie draga. De ce te gandesti ca daca nu semnezi un contract atunci omu nu are ganduri serioase cu tine. De ce faci pe dracu in patru ca nu te mai cere o data in timp ce toate prietenele tale au inel pe deget? De ce ai impresia ca daca te casatoresti o sa se schimbe ceva? La ce speri cand te gandesti la casatorie? La o relatie mai frumoasa? Bun, poti incepe chiar acum fara un act care sa demonstreze iubirea aprinsa dintre voi. La ce te mai gandesti? Sa-ti intemeiezi o familie? Pai stai sa vezi ca poti face si asta. De ce trebuie sa te casatoresti ca sa ai parte de toate astea cand poti avea parte de ele oricum. De ce ai nevoie de acel sentiment de posesivitate “nu frate, e al meu, i-am pus lesa, nu o vezi la deget?”. Ai impresia ca daca va casatoriti nu mai are voie sa insele sau sa faca ce facea pana acum? El o sa faca asta in continuare daca este cazul. In plus o sa se mai simta si ingradit de circumstante si o sa actioneze ca un copil mic care nu are voie o anumita chestie. Si atunci ce face copilu? Face fix chestia aia. Its just human nature.

Asa ca dragele mele, o verigheta pe deget nu va oferta control asupra barbatului de langa voi. V-ati luat un partener, nu un caine. O relatie de 7 ani cu un tip care nu va cere in casatorie nu inseamna timp pierdut. Si daca in 7 ani omu nu v-a demonstrat ca va iubeste destul si are intentii serioase sa o faca si in continuare, cat sa intelegeti asta si fara un act, atunci mai bine fara.

Bucurati-va de momente simple si nu va pierdeti in niste idealuri sau standarde pe care societatea ni le-a creat. Am uitat ca avem voie sa fim liberi. Si cel mai important, iubirea nu are nevoie de un act ca sa fie confirmata.

-O

fd9f0252acd9abb407124f85fe7f6cde


One thought on “Casatoria: un contract de asigurare ?

  1. Nu căsătoria e importantă, actul acela de hârtie nu te încălzește cu nimic. Ci în schimb dacă este armonie si înțelegere se poate întemeia baza unei relații de viitor. Nu mai suntem pe timpul bunicilor când era rușine de nu erai căsătorit. Timpurile s-au schimbat.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s