Povestea unui orb din Santorini

Ce te motiveaza pe tine?

Ce te face sa te ridici dimineata din pat pregatit sa infrunti provocarile din ziua respectiva?

Pentru ce traiesti? Care-i scopul tau final?

Multe intrebari si unele din ele pot fi inconfortabile pentru unii oameni pentru ca se feresc sa si le puna. Unii oameni nu stiu. Si asa ne trezim pe pilot automat la 50 de ani cand sufletul nostru a murit demult pentru ca nu mai avea un scop. Pentru ca si-a pierdut licaritul sau cineva i l-a stins cu nerusinare si nu a stiut sa-l mai aprinda la loc.

De multe ori si eu imi pierd inspiratia, motivatia, vointa. Mai pe scurt, tot. Si atunci parca primesc un semn de la Univers care ma asigura ca totul o sa fie bine.

Cand am fost in Santorini am dat intr-o seara de un tanar care facea niste trucuri absolut geniale cu o bila de sticla. Parca plutea in mainile lui. Atata dexteritate avea omul de zici ca se contopise cu bila. Am stat sa-l privesc captivata insa nu pentru mult timp caci trebuia sa prind autobuzul. In orice caz m-am asigurat ca aplaud mai tare ca restul si cand am plecat i-am spus ca m-a impresionat si mi-a facut seara. Tanarul a ridicat capul. In secunda doi mi-a picat fata. Omul era orb. Mi-a zambit cu toata inima si am dat mana cu el. Avea mainile calde. Si pot sa pariez ca un suflet de milioane. Mi-a multumit pentru apreciere.

 “Cum o faci?” l-am intrebat.

“Cum fac ce?” a zis zambind ca si cand mai auzise intrebarea de sute de ori inainte.

“Cum faci sa fii asa bun la chestia asta avand in vedere…si sa mai si zambesti pe deasupra”

“Ma incred in mine si in mainile mele.” a zis pe un ton cald.

“Sunt mai multe moduri de a privi viata chiar si fara vedere. Mie imi place sa o simt” a adaugat el.

N-am mai avut cuvinte, am dat din cap si am plecat buimaca.

M-a impresionat enorm momentul si omul in sine pentru ca desi ii lipsea ceva indispensabil vietii, a reusit sa se descurce si fara. Si-a vazut de viata in continuare, pastrandu-si sufletul cald si zambetul larg.

Am plecat cu caldura in suflet in seara aia pentru ca am inteles ca micile inconveniente care apar in viata noastra zi de zi nu ar trebui sa ne doboare ci sa ne faca mai puternici si sa ne motiveze sa muncim pentru ce ne dorim. Iar atata timp cat ai doua maini, doua picioare si doi ochi, prietene, nu ai nicio scuza sa nu lupti pentru tine si visul tau. La naiba, Nick Vujicic care nu are nici maini nici picioare e un speaker motivational de exceptie, are o sotie minunata si se bucura de viata la maxim in fiecare zi and you can’t get your shit together?

Ce mai astepti? Care-i scuza ta? Iti zic eu. N-ai una suficient de buna. Asa ca ridica-ti fundul de pe scaun si munceste pentru visul tau !

Until next time, don’t forget : You’re capable of great things 🙂

– O

fd9f0252acd9abb407124f85fe7f6cde

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s