De ce ne indragostim?

Pentru ca ne place. Vrem fluturi in stomac, vrem magie, vrem sa ne tinem de mana si sa ne uitam la stele impreuna sau ce fantezii mai avem noi. Pe scurt, vrem sa ne iubeasca cineva cum noi nu suntem in stare sa ne iubim.

tumblr_mztj335CFs1tpaneuo1_500.gif

Si atunci, de ce ne indragostim de cine nu trebuie? De ce ne pierdem timpul cu cine nu trebuie? De ce daca noi visam la o iubire ca-n povesti care sa ne faca sa ne simtim ca si cand am luat ecstasy, ne multumim cu cineva care nici macar nu are timp de noi.

Pentru ca ne place. Ne place sa ne mintim frumos. Ne place sa suferim. Ne place sa nu primim ce meritam. Pentru ca adevarul este ca nici noi nu stim ce meritam. Self esteem-ul nostru a ajuns atat de jos incat ne multumim sa suferim langa cineva care nu tine la noi si îndraznim sa numim asta iubire.

Am si eu momente cand imi vine sa pun piciorul in prag si sa zic gata. Asa nu. De maine voi face o schimbare. Dar omul nu se schimba. Si omul prefera mai repede sa auda o minciuna frumoasa decat sa fie sfasiat de adevar. Da, adevarul doare. Dar adevarul este mai sanatos.

In schimb minciunile care odinioara pareau mici si nevinovate cresc intr un munte toxic de nu mai iesi la suprafata nici sa vrei. Dar pana cand? Pana nu mai ramane nimic din tine? Cat mai trebuie sa suferi ca sa zici o data stop si sa te tii de cuvant.

And by the way. Am fost invatati nu stiu cum doamne iarta-ma, ori din filme ori din our twisted imagination ca daca suferim in dragoste inseamna ca iubim mai mult. Bullshit?

Iubirea nu-i un lucru pentru care sa suferi. Iubirea e o energie calda menita sa iti umple sufletul si sa iti tranteasca un zambet tamp pe fata. Si daca suferi nu-i ok, e toxic. O persoana care te iubeste nu te face sa suferi. O persoana care tine la tine, face tot posibilul sa iti arate asta prin toate modurile posibile. Si e fain sa iti pese. E fain sa ii arati cuiva ca iubesti chiar daca asta te face pe tine vulnerabil. Dar cel mai important e sa te iubesti si sa te respecti pe tine in primul rand, ca sa nu mai accepti sa fii tratat ca si cand nu faci mai mult de doua chistoace degerate.

Iubirea e frumoasa, bucura-te de ea, nu iti pierde timpul suferind intr-un turn singura ca Rapunzel sau cautandu-ti printul pe cal alb. Ia-o la pas si oamenii potriviti se vor lipi de tine.

754151a61efca1a8e2bff5166796714d_love-quote-and-black-and-tumblr-couples-in-bed-gif_500-268

-Olivia

fd9f0252acd9abb407124f85fe7f6cde


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s